Voetbalkamp: Kabouters, JO-9 & JO-11

Voetbalkamp 2017 voor de Kabouters, JO-9 & JO-11:

Maandag 27 februari was het eindelijk zo ver: VOETBALKAMP. Om 13u00 werden de jeugdleden bij groepsaccommodatie De Peppelenburg te Otterlo verwacht, maar de meeste hadden voor die tijd al de spullen uitgepakt en de eerste zakken chips en snoep waren toen ook al leeg!

Iedereen werd naar beneden geroepen en daar nam Ced junior de huisregels even door, het programma werd gedeeltelijk bekend gemaakt en de leiding werd voorgesteld aan de kinderen.

Om 14u45 vertrokken de eerste auto’s richting het Kulturhus in Wekerom om daar 2 uur lang van de zaal gebruik te maken. De groepen werden verdeeld en er waren een aantal onderdelen klaar gezet zoals kegelvoetbal, parcours, penalty schieten, basketbal en een behendigheidsspel. De middag werd daar afgesloten met trefbal.

Weer terug op De Peppelenburg kon iedereen gaan doen wat ze zelf wilden en om 18u30 gingen we patat met een snack eten.

Om 20u30 werd iedereen weer bij elkaar geroepen en nam Ced junior de spelregels voor het avondspel door. Het avondspel bestond uit verschillende onderdelen zoals beker schieten, basketbal, puzzelen met elftalfoto’s, tafeltennissen, darten en een quiz. Na dit avondspel werd er met z’n allen naar een film gekeken. 22u00 gingen de eersten lekker slapen en om 02u00 moesten de laatsten gaan slapen.

Dinsdagmorgen 07u30 begonnen de eersten weer te bewegen en werd het ontbijt klaar gemaakt. Na het ontbijt mocht iedereen de tijd weer even zelf invullen. Om 10u00 werden de kinderen weer bij elkaar geroepen om de regels voor het ochtendspel uit te leggen. De volgende onderdelen moesten de kinderen (weer in dezelfde groepjes) zo goed mogelijk proberen te doen: sjoelen, kegelvoetbal, punten schieten, slalom, goal schieten en pilon schieten.

Na deze onderdelen mochten de kinderen weer even een poosje chillen en daarna werd er weer heerlijk van de broodjes genoten.

12u45 werden de auto’s weer gestart en reden we naar Ede om te gaan bowlen en midgetgolfen. Er werd weer veel strijd geleverd door de enthousiaste kinderen.

Voor het avondeten stond pannenkoek op het programma. Op locatie werden heerlijke pannenkoeken gebakken door Yvonne en Fabienne en thuis waren er ook perfecte pannenkoeken gebakken door Gerda en Rick en door Herma (en Jan?).

Vanaf 19u00 werden de kinderen weer opgehaald en ging iedereen, de één iets meer dan de ander, moe maar voldaan naar huis.

Tot slot heb ik enkele deelnemers een tweetal vragen gesteld zoals: wat vond je van het kamp en wat vond je het allerleukste? Van elk team heb ik 3 spelers/speelsters gevraagd en het antwoord op vraag 1 werd door iedereen met leuk beantwoord behalve door Lisanne van de JO9-2: ik vond het wel leuk! Wel leuk? Erg leuk eigenlijk!

De antwoorden op vraag 2 waren best wel verschillend. Kabouters Cas: bowlen en midgetgolfen, Jason: buiten voetballen en Jesse: voetballen buiten. JO9-3 Henry: het slapen, Noa: bowlen en minigolf en Stijn: de film. JO9-2 Lisanne: alles, Mariska: midgetgolfen en het bowlen en Sanne: eigenlijk alles. JO9-1 Marit, Robin & Tygo gaven allemaal, afzonderlijk van elkaar, het bowlen en golfen aan als leukste activiteit.

JO11-2 Emiel: midgetgolfen, Luca: alles en Tom: spelletjes. JO11-1 Casper: de avond, Niels: bowlen en minigolf en Thijs: ik denk bowlen.

Leiding: Het viel mij 100% mee en geen wanklank gehoord. Uiteraard zijn de voorbereidingen wat betreft de leiding al weer in gang gezet en Mathijs wilde volgend jaar ook wel weer mee maar alleen als Ced junior ook weer meeging!

Tot slot wil ik (hoogstwaarschijnlijk ook namens de kinderen en de ouders) de leiding: Andre, Arianne, Ced junior, Dennie, Ewart, Hans B., Jelle, Jos, Marlinda en Mathijs bedanken voor de voorbereiding en de vrije tijd die ze er toch ook weer hebben in gestoken. En uiteraard ook de jeugdspelers zelf want die houden voor elke thuiswedstrijd (competitie en beker) van het 1e een verloting en dat geld mogen ze van de club gebruiken om de kosten voor het kamp zo laag mogelijk te houden.

Peppelenburg, tot volgend jaar!

De Trainert