Afsluiting seizoen D1

Onlangs was de traditionele afsluiting van het seizoen. Bestaande uit het inleveren van de spullen en natuurlijk de wedstrijd van de kids tegen de ouders. Daar de selectie van de D1 bestaat uit zo’n 14 spelers zou een representatief team van ouders op de been brengen geen probleem moeten zijn. Onze leider Jan had de moderne communicatiemiddelen veelvuldig gebruikt maar…… op de beslissende dag waren er……….
4 vaders 2 moeders !!!!!!!  en 2 trainers.
De D1 mocht aftrappen en dachten, pubers als ze zijn, dat oude zooitje zullen we eventjes alle hoeken van het veld laten zien. Dat was namelijk in de competitie ook meestal gelukt. Onze kampioenen trokken vol optimisme ten aanval en zo nu en dan lukte het ook nog wel aardig. Helaas voor onze mannen namen de ouders de wedstrijd zeer serieus. Zo was dhr. van de Berg in het voorafgaande weekend op trainingskamp geweest in de Ardennen. Dit wierp tijdens de wedstrijd zijn vruchten af want hoor je op televisie nog wel eens : Die is op de brommer, als er weer eens iemand langs de zijlijn snelde en de tegenstander zijn hielen liet zien, nou de vader van Dan was dan op de skelter. Onvermoeibaar maakte hij zijn rushes langs de lijn. Maar helaas…… er was ook nog een vader die dacht dat het de bedoeling was dat deze knaapjes moesten winnen, en zo maakte hij een eigen goal, 1-0 voor de D1.
Gelukkig wist de rest deze vader ervan te overtuigen dat hun laten winnen geen optie is, want daar zou je jaren aan worden herinnerd. De ouders kwamen steeds beter in hun spel en je kon zien dat er enkele ouders toch wel inzicht hadden. Zelf met een ondertal van 3 wist men het balletje toch nog veelvuldig rond te laten gaan. De D1 kreeg wel enkele kansjes maar
de trainer en tevens keeper van het eerste liet zien waarom hij in het eerste staat.
Naar mate de wedstrijd vorderde steeg ook de temperatuur, het spel ging heen en weer en gelukkig kregen de ouders nog
wat versterking van 3 C spelers. De jeugd bouwde de voorsprong uit en op een gegeven moment stond het 4-2 . De ouders zetten nog even een tandje bij en in no time stond het 4-4. De jeugd smeekte om een pauze, maar de oude garde liet zich niet van de wijs brengen, liet het balletje rond gaan. Weer smeekte men om op te houden en er werd besloten om de winnende goal te doen. De ouders, onder aanvoering van dhr. en mevr. van de Berg zetten nog een keer aan en…..
5-4 voor de ouders.
Met de tong op de schoenen wist de jeugd de kleedkamer te halen, er werden nog enkele bekers uitgereikt voor de speler van het jaar ( Gerben Donselaar ) en sportman van het jaar ( Joram Weimer ) en was er voor de leider en trainers als dank een pakket met enkele alcoholische versnaperingen en wat te knabbelen. Na opgefrist te zijn werd er onder het genot van een broodje hamburger en een sportdrankje het seizoen afgesloten.
Perschef SDS D1