Corona Update 29 september

‘Sportkantines zijn gesloten. Sportwedstrijden, zowel amateur als professioneel vinden plaats zonder publiek’. Dat was maandag 28 september 2020 de boodschap van het kabinet voor de sport. De aangescherpte maatregelen zijn nodig om de verspreiding van het corona-virus tegen te gaan. Trainingen en competitie gaan door.

LANDELIJKE MAATREGELEN
De landelijke maatregelen zijn ingegaan per dinsdag 29 september 18.00 uur en zijn in elk geval voor de komende drie weken van kracht. De maatregelen zijn erop gericht om de kans op grote drukte en het aantal sociale contactmomenten tussen mensen te beperken, zonder de samenleving en de economie op slot te doen.

REACTIE KNVB
De KNVB plaatste in reactie een stuk op hun website. Een deel daaruit: ‘Veiligheid en gezondheid boven alles. Bij geen enkel (sport)evenement mag nu nog publiek aanwezig zijn. De komende drie weken. Dit is natuurlijk heel zuur. Desalniettemin kiest Den Haag nu voor deze maatregelen. Dit hebben wij te accepteren. Helaas. Het voetbal pakt zijn verantwoordelijkheid’.

SDS’55
Ook voor SDS’55 is het ‘zuur’, dat er in ieder geval de komende drie weken de toeschouwers hun team niet kunnen aanmoedigen langs de lijn. En dat we na de wedstrijden en trainingen niet kunnen napraten in de kantine. Vrijwilligers hadden het juist mogelijk gemaakt om de kantine te kunnen gebruiken door het maken van zitjes (op anderhalve meter), een looproute en door het plaatsen van de familiedagtent voor nog extra ruimte.

TRAININGEN EN COMPETITIE GAAN DOOR
Op sportief gebied kunnen we vooruit. Het sportcomplex is open, we kunnen trainen en spelen. De beperkingen bij de kleedkamers blijven natuurlijk. Ook voor de volleyballers staat het licht op groen om ’s maandags te kunnen trainen in de sporthal van het Kulturhus.

 PRAKTISCHE VRAGEN
Onderstaand vraag en antwoord over enkele praktische vragen, die jullie kunnen hebben.

Mogen sporters die klaar zijn met hun wedstrijd of training blijven kijken naar een andere training of wedstrijd?
Nee. Sporters die klaar zijn met hun eigen wedstrijd of training worden gezien als toeschouwers. Zij moeten zo snel mogelijk de sportaccommodatie te verlaten.

Ik rijd mijn kind (t/m 17 jaar) naar een uitwedstrijden. Ben ik dan een toeschouwer?
Nee. Bij uitwedstrijden van jeugdleden vallen de benodigde chauffeurs onder teambegeleiding. Zij vallen dus niet onder de regel voor toeschouwers en mogen blijven kijken naar de wedstrijd.

Ik rijd mijn kind naar een training of thuiswedstrijd (SDS’55 accommodatie). Mag ik blijven kijken?
Nee. Als uw kind sport op de eigen sportaccommodatie, dan vallen chauffeurs niet onder teambegeleiding. Zij worden dan als toeschouwer gezien en mogen dus niet blijven kijken.

Meer weten over het coronavirus en sport? Maak dan gebruik van onderstaande link:

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/openbaar-en-dagelijks-leven/sport

 TOT SLOT

Voor de sport zijn de maatregelen fors. Dat geldt natuurlijk ook voor de gehele samenleving. We leren leven met beperkingen en doen ons best ons zoveel mogelijk te houden aan de maatregelen. Voor ons zelf en voor (kwetsbare) anderen. Blijf gezond!

Sportieve groet,

Algemeen Bestuur SDS’55