Glasvezelcampagne

Met glasvezel kun je data delen met de snelheid van het licht. Juist in deze tijd, waarin veel mensen studeren en thuiswerken, de zorg veelal op afstand is en we onze kerkdiensten online volgen, ervaren we hoe belangrijk een stabiele en snelle internetverbinding is. Het houdt ons verbonden met elkaar.

Enkele jaren geleden is het buitengebied van Wekerom, Harskamp, Otterlo, Ederveen en De Klomp voorzien van glasvezel en nu komt ook onze dorpen zelf in aanmerking!

DELTA Fiber Netwerk – een telecombedrijf dat in Nederland al ruim 700.000 huishoudens en bedrijven aangesloten heeft op het glasvezelnetwerk – is gestart met een glasvezelcampagne in Otterlo, Harskamp, Wekerom, Ederveen en De Klomp.

Wat houdt dat in?

Als 35% van de inwoners ‘ja’ zegt tegen de aanleg van een glasvezelnetwerk door vóór 3 februari 2021 een abonnement af te sluiten bij één van de telecomaanbieders, komt er glasvezel in deze dorpen. DELTA Fiber Netwerk wil graag een glasvezelnetwerk aanleggen in Wekerom, zodat er ook hier supersnel internet beschikbaar is. Dit gebeurt alleen als er voldoende aanmeldingen zijn. Dus laat je goed voorlichten, want als de 35% nu niet wordt gehaald, kan het een hele tijd duren voordat een andere partij glasvezel wil gaan aanleggen in de dorpen De Klomp, Ederveen, Harskamp, Otterlo en Wekerom! Dit kan betekenen dat er dan digitale achterstand ontstaat op de rest van Nederland met als gevolg dat mensen niet meer willen wonen in de kleine dorpen en ons dorp vergrijst!

SDS 55 ondersteunt dit initiatief van harte! Voor alle inwoners van Wekerom en de andere kleine dorpen biedt supersnel en stabiel internet via glasvezel een meerwaarde. Daarom roepen wij iedereen op om zich verder te laten informeren over de voordelen van glasvezel.

Via de website gavoorglasvezel.nl kan men zich daarnaast aanmelden voor één van de online informatieavonden op 24 november en 3 december, of meer informatie vinden over glasvezel en de campagne.

Tijdschema

Datum Activiteit
13-11 Brief van Delta Fiber Netwerk huis aan huis
25-11 Nieuwsbericht  in “De Viersprong”
26-11 1e Online informatieavond
03-12 2e Online informatieavond
04-12 kGlasvezelkrant met informatie huis aan huis
03-02 Uiterlijke datum voor inschrijving
2e kwartaal Aanleg (bij 35 % deelname)
4e kwartaal 2021/1e kwartaal 2022 In gebruik name

Daarnaast blijven wij jullie in ieder geval op de hoogte houden via onze Facebook-pagina https://www.facebook.com/vvsds55/ en via onze website https://www.sds55.nl/ Houd deze dus in de gaten!