Interview met: Gerwin & Dirk

Nadat Martin Speelziek bekendmaakte te vertrekken bij SDS’55 werd er snel geschakeld. De Voorthuizense Gerwin Dekker werd bekend gemaakt als nieuwe trainer van de groenen. Hij komt, samen met zijn assistent Dirk van Manen, over van VV Barneveld. Een kennismaking met de nieuwe trainer en zijn assistent.

Voorstellen

Gerwin Dekker is 47 jaar en zoals eerder benoemd afkomstig uit Voorthuizen. In het dagelijks leven is Gerwin werkzaam bij Inax in Veenendaal, waar hij zich bezighoudt met verduurzaming van transportinstallaties. Gerwin is getrouwd en heeft drie dochters. Naast hem zit Dirk van Manen. Dirk heeft drie zonen en een dochter. Zijn zoons hebben altijd gevoetbald en twee van hen zijn nu ook zelf trainer. Gerwin heeft zelf ook jarenlang gevoetbald. Hij werd gescout voor Vitesse, belandde bij VVOG en keerde daarna weer terug bij VVOP, waar het ooit ook begonnen was. Daar heeft Gerwin langere tijd gevoetbald. Tussendoor zat nog een driejarig uitstapje naar Lunteren, dat destijds eerste klasse speelde. Dirk speelde op zijn 16e al in het eerste elftal van Stroe. Hij had de ambitie om hogerop te komen en maakte dan ook de stap naar SDVB. Doordat Dirk druk was met allerlei andere dingen lag de focus niet volledig bij het voetbal. Tot een echte doorbraak bij SDVB kwam het dan ook nooit.

Maar hoe kennen de mannen elkaar eigenlijk? Volgens Dirk kent hij Gerwin al langer dan dat Gerwin zelf weet. Dirk kende Gerwin namelijk al van naam bij VVOG, omdat zijn zoon daar toen ook voetbalde. Toen Dirk in het bestuur van VV Barneveld zat en hij aan het zoeken was naar een nieuwe trainer verscheen Gerwin ook weer op zijn radar en zo kwamen ze elkaar dus weer tegen. Dat beiden heren samen de overstap maken naar SDS’55 was niet gepland. Ooit heeft Dirk wel aangegeven open te staan om Gerwins assistent te worden, maar dat dat nu al zou zijn had Dirk niet gelijk verwacht. Toen Gerwin Dirk benaderde om zijn assistent te worden, was de keuze snel gemaakt voor Dirk.

Trainersvak

Toen Dirks zoons op voetbal gingen, bij Stroe, werd Dirk al vrij snel benaderd om trainer te worden. Twee van zijn zoons zijn nu zelf ook trainer. Gerwin kwam op heel andere wijze in aanraking met het trainersvak. Aan het einde van zijn spelerscarrière was Gerwin al een verlengstuk van de trainer. Zijn trainer van toen adviseerde hem dan ook om zijn trainerspapieren te halen. Dit deed Gerwin al terwijl hij zelf nog voetbalde. Nadat Gerwin zelf stopte met voetballen werd hij gevraagd om bij Hoevelaken het tweede elftal te trainen. Dit deed hij uiteindelijk vier jaar. Via Rood-Wit, SDC Putten JO-19 (4e divisie), Hierden 2 en VV Barneveld is Gerwin nu dus bij SDS’55 belandt.

Een paar jaar geleden was Gerwin ook al dichtbij de functie van hoofdtrainer bij SDS’55. Toen liep het anders. Nu is hij blij om bij SDS’55 te zijn. “Ik zie dit als een stap hogerop”, aldus Gerwin. Hij geeft daarbij ook aan dat hij altijd ambitieus is, ook in zijn leven naast voetbal. “We zijn nooit te oud om te leren. Zowel als voetbaltrainer, maar ook in het dagelijks leven.”

SDS’55

Nu staan Gerwin en Dirk dus aan het roer bij SDS’55. Daar hopen ze vooral met goed veldspel hoge ogen te gaan gooien. Het liefst met verzorgd voetbal. De doelstelling is dan ook om een prijs te pakken, in de vorm van een periode, of nog mooier, het kampioenschap.

Gerwin geeft aan dat hij de eerste weken als trainer van SDS’55 positief heeft ervaren. Wat Dirk en Gerwin beiden vooral op is opgevallen, is hoe samenhangend zij SDS’55 als club zien. “Kijk bijvoorbeeld nu eens naar buiten, hoeveel jongens je ziet lopen die bereid zijn om de jeugd te trainen, of die bereid zijn om op andere wijze iets voor de club te doen”, merkt Dirk op. “En ik zie een man bezig met de riolering, die staat vanavond weer achter de bar,” voegt Gerwin er aan toe. Beide mannen zijn het er dan ook over eens dat er een goede klik is met de club, en dit voelen zij ook met het elftal dat ze trainen. “Er staat een goede en leuke vriendengroep. Het is een fijne groep en het is mooi om te zien dat de jeugdspelers ook flink aan de weg timmeren.”

Wij wensen Dirk en Gerwin heel veel succes het komende seizoen!