KNVB juniorentrainer

Bartil van Kessel en Eric Meijer hebben met succes de opleiding juniorentrainer van de KNVB afgerond. SDS’55 feliciteert de twee jonge trainers met hun behaalde diploma!

De KNVB organiseert de opleiding Juniorentrainer op verschillende plekken in het land. Bertil en Eric hebben de opleiding gevolg bij sportvereniging Prins Bernard in Uddel samen met nog 9 andere jonge mensen.  Door Covid-19 is de opleiding Juniorentrainer een aantal keer onderbroken, maar op 9 februari jl. is de cursus afgesloten. De cursus stond onder leiding van docent Norbert Koelewijn van de KNVB. De KNVB over de cursus: de trainer-coach heeft een belangrijke rol binnen het voetbal. Hij of zij is niet alleen het rolmodel voor de spelers, maar heeft ook een voorbeeldfunctie richting de vereniging, ouders, arbitrage en de tegenstander. Daarnaast draagt de trainer-coach zorg voor het begeleiden van spelers, het verzorgen van de trainingen en het coachen van de wedstrijden.

Tot slot een greep uit de onderwerpen, die tijdens de cursus aan bod zijn gekomen: rollen en taken van een trainer-coach; geven van trainingen aan Onder 13 t/m Onder 19 spelers; coachen van wedstrijden van Onder 13 t/m Onder 19 spelers; begeleiden van Onder 13 t/m Onder 19 spelers; leeftijdsspecifieke kenmerken van Onder 13 t/m Onder 19 spelers.